Infoa pennunostajalle


Haluan tässä kertoa miten menetellä halutessasi Rushes- koiran itsellesi.

  

Nettisivuillani on yleensä tietoa onko pentuja tulossa tai suunnitteilla ja mille koiralle.
Tulevan pentueen isä julkaistaan silloin kun asia on varma. Voit tällöin jo ottaa minuun yhteyttä.
Nartuillani ei yleensä ole monia pentueita joten jos joku tietty koira kiinnostaa, ole hyvissä ajoin yhteyksissä.

Kun otat yhteyttä sähköpostilla toivoisin sinun laittavan kirjeeseesi mm:
- Missä asut ja millainen perhe sinulla on
- Kumpaa sukupuolta ja mihin tarkoitukseen etsit koiraa. Ole rehellinen, jos et aio harrastaa, älä valehtele aikovasi.
- Miksi juuri kultainen noutaja
Soittaessa pystymme juttelemaan ko. asioista ja tutustumaan paremmin toisiimme.

Pentujen synnyttyä ilmoitan siitä kiinnostuneille ja toivon puhelinkontaktia jos emme ole aikaisemmin jutelleet. Tällöin päätetään myös, koska tulette pentuja katsomaan.
Pentuja ja meitä pääsee katsomaan aikaisintaan pentujen täyttäessä 3 viikkoa.
Silloin mahdollisesti päätämme myös molemminpuolisesti pennun kaupasta ja ostaja maksaa varausmaksun. Pidän itselläni oikeuden päättää minne pentuni myyn, minä myös teen valinnan mikä pentu lähtee mihinkin kotiin. Toki toiveita saa aina esittää, mutta seurailtuani pentuja 7 viikkoa minulla on melko hyvä käsitys siitä, millainen kukin pnetu oikeasti on. Jos ostaja peruu kaupan, ei varausmaksua palauteta. Jos minä taas myyjänä päätän perua kaupan, palautan luonnollisesti varausmaksun.
Saat meiltä Golden Info kirjan jossa on runsaasti tietoa juuri kultaisesta noutajasta ja sen koulutuksesta.
Keskustelemme myös yleisesti rodusta, siinä olevista sairauksista, ruokinnasta, perus- ja noutokouluttamisesta ym. mitä koiran hankkimiseen liittyy.

Meillä pennut kasvavat normaalin perhe-elämän keskellä, otathan sen huomioon tullessasi pentuja katsomaan. Käymme töissä ja harrastuksissa ja siihen kaiken lomaan sovitamme pennut ja niiden ostajien tapaamiset :). Jos puhelimeen ei vastata, soita uudelleen koska työssäni pieneläinhoitajana en aina pääse vastaamaan omaan puhelimeen.

kuva Annukka Koski  

Järjestän Turun seudulla koulutuksia omille kasvateilleni ja näistä tilaisuuksista informoin kennelin keskustelupalstalla. Olet tervetullut mukaan kunhan pennullasi on tarvittavat rokotukset kunnossa. Suosittelen myös menemistä eri alueiden koirakerhojen koulutuksiin jotta saatte koulutettua koirastanne yhteiskuntakelpoisen ja miellyttävän kaverin.
Apua saat aina tarvittaessa olipa matkaa sitten 10 tai 1000 kilometriä.

  

Kultainen noutaja mielletään helpoksi koiraksi mutta runsaasti energiaa omaavana metsästyskoirana se saattaa myös aiheuttaa hankaluuksi jos sitä ei kunnolla kouluteta. Kultainen omaa myös luontaisen taipumuksen kaikkeen märkään ja kuraiseen joten minkään supersiistin ihmisen koira tämä rotu ei ole.

  

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon iässä. Ne ovat kolmeen kertaan madotettuja, opetettuja pillille sekä tutustuneet riistaan. Pyrimme totuttamaan pennut kaikkiin kodin ääniin, ne tottuvat myös lapsiin ja perheemme toisiin koiriin. Ennen luovutusta eläinlääkäri tarkastaa pennut ja ne saavat tunnistusmerkinnän. Meillä pennut kasvavat sisällä perheemme keskellä ja tottuvat jokapäiväisen elämän ääniin..

Pentujen mukaan saat penturuokapakkauksen, Golden Infon sekä vuoden jäsenyydet joko Golden Ringiin tai Suomen Noutajakoirajärjestöön. Lisäksi pennun mukaan tulee kirjalliset ruokinta- ja hoito-ohjeet sekä muuta koulutusta käsittelevää materiaalia.

Sinun on myös lupauduttava teettämään pennulle PEVISA tutkimukset (lonkat, kyynärät ja silmät) sen täytettyä 12 kk ( ja siitä eteenpäin).

Luovutuksen yhteydessä täytämme Suomen Kennelliiton Sopimus koiran kaupasta- paperin.
Kauppasopimukseen tulee liitteeksi sopimus jossa on seuraavat ehdot:
- Koira on lonkka-, kyynär- ja silmätutkittava omistajan toimesta 12-24kk iässä
- Jos koirasta joudutaan luopumaan, myyjällä on etuosto-oikeus koiraan myyntihinnasta
- Jos koiraa aiotaan käyttää jalostukseen, tulee asiasta neuvotella ensin myyjän kanssa. Sairasta koiraa ei saa käyttää jalostukseen.

Jos sinulla tulee koirasi kanssa ongelmia tai joku asia mieltäsi askarruttaa, toivonkin että ensimmäisenä otat yhteyttä minuun ja etsimme yhdessä ratkaisuja asioihin. Minua kiinnostaa mitä kasvattieni elämään kuuluu senkin jälkeen kun ne ovat muuttaneet omiin koteihinsa joten kuulumiset ja kuvat ovat aina tervetulleita. Haluan myydä pentuni koteihin jossa niillä on paikka rakastattuna koirana.
Sijoituskoira:
Koska kasvattajalla ei ole mahdollisuutta pitää kaikkia lupaavia koiria kotonaan, hän usein päätyy sijoittamaan yksilön jota ehkä myöhemmin haluaa käyttää jalostukseen.
Sijoituskoirasta maksetetaan vakuusmaksu, joka yleensä on puolet koiran myyntihinnasta. Jos koiraa käytetään jalostukseen, palautetaan vakuusmaksu. Jos kasvattaja päättää jättää koiran käyttämättä, vakuusmaksua ei palauteta.
Sijoituskoira ei siis ole tapa saada halpa koira vaan itse asiassa se vaatii enemmän myös koiran vastaanottaanottajalta:
-Vastaanottajan on syytä noudattaa saamiaan hoito-ohjeita sekä myös informoida luovuttajaa koiran elämään liittyvistä asiosita.
-Eduksi on jos vastaanottaja on kiinnostunut harrastamaan koiran kanssa, kasvattaja auttaa näissä asioissa.

Jos olet kiinnostunut hankkimaan itsellesi koiran meiltä, älä epäröi ottaa yhteyttä.
Jag pratar också svenska.


  

Takaisin