Historia


  Ensimmäinen koirani, cockerspanieli Gisella eli Jisse,tuli meille ollessani 5-vuotias. 13,5 vuoden ajan se oli paras ystäväni. Harrastuksiimme kuului metsässä juoksentelu sekä kaikenlaiset leikit, jotka välillä vaativat koiraparalta huimaa kärsivällisyyttä.

  Pari vuotta Jissen poismenon jälkeen vanhempani hankkivat pitkäkarvaisen kääpiömäyräkoiran nimeltä Mimmi . En asunut enää kotona mutta kyseisen rodun sielunelämä tuli tutuksi Mimmin ollessa meillä hoidossa.

  Ensimmäinen kultainen noutaja hankitiin alkuvuodesta 1991. Peppi tuli vain "kotikoiraksi", mutta kuinkas kävikään. Kasvattajan houkuteltua meidät näyttelyyn sekä muutamalle kurssille, olin koukussa ja siinä pysyn :). Näyttelyissä on mukava käydä mutta tutustuttuani metsästyskokeeseen se vei minut kokonaan mukanaan. On ilo katsella noutajaa omimmassa elementissään ja nähdä kuinka suuresti koira siitä nauttii.

  Harrastan koirieni kanssa pääasiassa metsästyskokeita ja näyttelyitä sekä olen käynyt tutustumassa jälkikokeiden maailmaan. Kaikkia koiriamme käytetään myös aktiivisesti käytännön metsästyksessä niin vesi- kuin kanalinnustuksessa sekä karkottavina..

  Ajatus kasvattamisesta syntyi harrastusvuosien myötä, kennelnimen sain alkuvuodesta 2002 ja ensimmäinen pentue syntyi vuonna 2003. Harrastan pienimuotoista kasvatusta kotona.

  Itse arvostan koiraa jolla on kova halu tehdä työtä mutta joka myös osaa ottaa rennosti työtehtävien välillä. Mielestäni kultaisen pitää olla sellaisessa kunnossa että sen voi vaivatta vielä suoraan näyttelykehästä lintumetsälle. Eli koiran on oltava hyvässä fyysisessä kunnossa sekä sopivan paksuinen.
Tavoitteeni onkin kasvattaa hyväluonteisia ja terveitä, rotumääritelmän mukaisia koiria joiden kanssa on ilo elää ja harrastaa. Siinäpä sitä tavoitetta on loppuelämäksi.

  Kotona kasvaa vuonna 2002 syntynyt poika joka jo innolla on mukana noutotreeneissä daminheittäjänä. Myös aviomieheni Patrikin on noutajaharrastus vienyt mukanaan, lähinnä metsästyksen muodossa.

  Vuonna 1992 kävin tottelevaisuusohjaajan kurssin ja toimin Golden Ringin kouluttajana. Vedin myös Goldencoat-kennelin kasvateille noutokoulutusta monta vuotta hyvällä menestyksellä. Olen myös toiminut monta vuotta Turun Seudun Kultaisten hallituksessa varapuheenjohtajana.

  Syksyllä 2003 palasin koulun penkille monen vuoden jälkeen. Paikkana Varsinais-Suomen maaseutuoppilaitos Paimiossa ja linjana eläinyrittäjä. Valmistuin maaseutu/eläinyrittäjäksi 6.11.2005 mutta opiskelun makuun päästyäni jatkoin samassa oppilaitoksessa vielä pieneläinhoitajalinjalle, jonka opinnot sain päätökseen joulukuussa 2006. Näyttötutkinto tuli suoritettua elokuussa 2007 ja olen siis valmis pieneläinhoitaja.

Olen myös kouluttanut ja ohjannut muiden koiria kokeissa. Näiden koirien koearvostelut voit lukea täältä


Käymiäni kursseja:
Tottelevaisuusohjaaja 1992
Metsästyskortti 1993
Kasvattajan peruskurssi 2003
Kehätoimitsijakurssi 2003
Suomen Noutajakoirajärjestön nou-/nome-koulutusohjaajakurssi 2005
Koetoimitsijakurssi osa 1 2005
Koetoimitsijakurssi osa 2 nou/nome 2006
Pieneläinhoitaja 2007
SKL Jalostusneuvojan peruskurssi 2009
SKL Jalostusneuvojan jatkokurssi 2010
SKL Jalostusneuvojan jatkokurssi 2012
SuKoKa ry:n Kasvattaja-akatemia 2016
SKL Jalostusneuvojan jatkokurssi 2017
SKL Kasvattajan jatkokurssi 2018

Jäsenenä seuraavissa järjestöissä:
Golden Ring (GR)
Suomen Noutajakoirajärjestö (SNJ)
Suomen Kennelliitto (SKL)
Suomen Koirakasvattajat (Sukoka)
Auran Nuuskut (AN)
Salon Seudun Noutajat (SSN)


Minä ja koirat keväällä 2005

Takaisin